Publicerad av Åke Bergholm den 22 Feb 2023

Annika Gudmundsson tar emot checken av Kerstin Persson Löfberg
 
Kivik Rotaryklubbs Talangstipendiat 2022, Annika Gudmundsson, Ravlunda, var kvällens föreläsare tisdagen den 21 februari 2023 när hon fick ta emot checken på 10 000 kr. 
 
Annika driver tillsammans med sin syster Albo ridskola samt avel-/uppfödning. För cirka 2 år sedan startade Annika sin resa som parkusk och satsar på att kvala till SM 2023 i sportkörningmed egenuppfödda Welshponnyer. Förutom att tävla i sportkörning så vill Annika i framtiden studera till socionom för att kunna kombinera sitt hästintresse med att hjälpa barn och ungdomar med olika diagnoser. 
- Ridning och hästkörning, eller enbart möjligheten att spendera tid i stallet är ren terapi för många barn och vuxna, säger Annika.  Jag är övertygad om att hästar har en läkande förmåga, och i samarbete med bland annat Simrishamns kommun undervisar jag både barn och ungdomar med funktionsvariationer, ätstörningar, fobier, NPF och depressioner.
- Med detta stipendium får jag möjlighet att fortsätta utvecklas inom sportkörning och fortsätta min utveckling som ledare.