En av vinnarna av klubbens talangstipendier är Filip Bengtsson från Sankt Olof, född 1991, och medlem i Tomelilla MK. Han tävlar i den tyngsta grenen inom motocross MX1 och kör bl.a. SM och VM med stor framgång.
 
Det talangstipendium som klubben instiftade för ett antal år sedan har redan förgyllt tillvaron för ett antal unga tjejer och killar inom klubbens upptagningsområde. Alla har enligt juryns bedömning visat prov på osedvanlig talang, ambition och framåtanda.
 
Det har med åren blivit en brokig skara pristagare. Så t.ex. har prischecken gått till en konsthantverkare, en ung lovande golftjej, en musikstuderande, en redan prisbelönt skribent, en orienterare, en mycket framgångsrik motocross­förare, en artist och låtskrivare samt en illustratör.
 
Listan kommer utan tvekan med åren fyllas på med ännu fler spännande ungdomar i vår klubbs närområde. Detta är för övrigt ett område som omhuldas av klubben och som skapar kontakt med den trakt där vi verkar och där vi vill vara en aktiv del av samhällslivet.