Varmt välkommen till oss i Kivik Rotaryklubb!

Vi är Rotaryklubben mitt i äppelriket – eller himlajorden om du vill. Varje tisdag kl 18 träffas vi på Brösarps Gästis, om inte annan plats framgår av programinformationen. Under sommaren 2024, från 13/6 - 15/8, samverkar Kivik Rotaryklubb med Simrishamns Rotaryklubb. Det innebär att vi träffas torsdagar kl 11.30 och äter lunch (175 kr) samt lyssnar på föredrag på Lilla Viks golfrestaurang. För att delta, vänligen anmäl dig senast tisdag kväll, via länken på respektive programsida.

Klubb­nytt

Den 20 juni 2024 kl 11.45 -13.00, höll Kivik Rotaryklubb sitt klubbmöte på Lilla Vik golfklubb tillsammans med Simrishamns RK. Föredragshållaren Håkan Damm ersatte med kort varsel ordinarie person, som blivit akut sjuk.

President Charlotte Johansson Kivik Rotary och Caisa Persson Simrishamn Rotary hälsade alla varmt välkomna till sommarens första gemensamma lunchsammankomst på Lilla Viks Golfklubb. Ami Bergöö, journalist och författare, höll dagens föredrag om ”Karin Larsson-textilkonstnär med en alldeles egen vilja”.
Martina Illerhag berättar livfullt om sitt trädgårdsföretag

Kiviks Rotaryklubbs möte tisdagen den 28 maj 2024 bestod av ett besök på Kiviks Trädgård där Martina Illerhag var värd. Hon inledde med att berätta om anläggningens historia där de tidigare ägarna hade odlat fruktträd och rosor i mer än 40 år.

Klubbmötet tisdagen den 21 maj 2024 blev en underhållande kväll i hundens värld. Kvällens gäst var Peter Rimsby, som pratade om Svenska Brukshundsklubben.

Kivik Rotaryklubbs möte tisdagen den 7 maj 2024 hölls hos Isabel och Joost som driver Tastecelebration Residence.
Detta inkluderar hotell, restaurang och Smakbutik. Vilket i sin tur även har lett till matlagningskurser och översättning av kokböcker.

Kreshnik Vllasaliu, platschef på Ingelsta kalkon AB, var kvällens gäst vid Kivik Rotaryklubbs möte tisdagen den 16 april 2024

President Charlotte Johansson och
föredragshållaren Marianne Gunve.

Marianne E. Gunve berättade under rubriken ”Det är aldrig för sent att skaffa en ny karriär” om resan från ”en ganska flummig student” vars fokus under många år var att se och uppleva världen till insikten att hon som ”väldigt teatralisk person till sättet” passade alldeles utmärkt som lärare – katedern och dess område blev scenen.
Kivik Rotaryklubbs president Charlotte Johansson och Rebecka Hedén-Judt

Komminister Rebecka Hedén-Judt som har varit präst i två år och tjänstgjort i Kiviks församling i drygt ett år var gäst vid Kivik Rotaryklubbs möte den 2 april 2024 - där temat var Kyrkan- en prunkande trädgård.
Våra möten

Vi träffas på Brösarps Gästgivaregård varje tisdagskväll. Obs! Ny mötestid från 2024 är kl 18.00.
 Obligatorisk föranmälan görs på programsidan senast söndag kväll!
Juni 2024
M ti O to F L S
Konton
Bankgiro 5064-4624
Swish 123 202 5534
Rotarynytt
Photographer reflects on 18 years of chasing polio

Exhibit documents the scope of polio eradication efforts worldwide

Watershed moment gives rise to a revitalized riverfront

The Rotary Club of Milwaukee revitalized its city’s riverfront with a contribution from a local landowner — a strategy that could work in other communities.

Lebanon club channels the power of peace

he newly formed Rotary Club of Beirut Pax Potentia, Lebanon, which focuses on peacebuilding, has its origins in a project funded by a Rotary Foundation global grant

Kommande möten