Publicerad av Bitte Müller-Hansen den feb 05, 2019
Tre elever i klass 6 vid Sophiaskolan i Rörum blev vinnare av årets skolstipendier för bild och uppsats som Kiviks Rotaryklubb årligen delar ut.
Temat i år var ”Varför finns det inga glada laxar i Östersjön?”. Med underrubriken ”Fiskarna i Östersjön verkar inte må bra, vad kan det bero på och vad kan vi göra för att fiskarna ska må bättre?”
Uppsatsvinnaren blev Vida Juhlin som livfullt och engagerat skrev en berättelse om hur laxen mår i Östersjön.
Vinnarna av bildpriset blev Love Englert, som kallade sitt konstverk ”Kraftverket”, och Paloma Ingberg som bidrog med ”Nätet”.
Juryn består av Leif Richard och Ingela Bröndel, Kiviks Rotaryklubb. Dessutom ingår författaren Inga-Lill Högberg och konstnären Hasse Karlsson i juryn.
Stipendierna, som vardera är på 3 500 kronor går till klasserna för gemensam aktivitet.
Utdelningen skedde vid Kiviks Rotaryklubbs kvällsmöte i tisdags på Brösarps Gästis, där vinnarna och deras föräldrar deltog.
Vid utdelningen, som leddes av klubbens president Bitte Müller-Hansen gavs också ett hedersomnämnande för uppsats till Clara Lundberg, Brösarps skola, och Felicia Grimheden, Sophiaskolan i Rörum.