Publicerad av Åke Bergholm den 05 Apr 2023
 
Efter en välsmakande lunch på Svabesholm Café och Lantkök onsdagen den 5 april 2023 samlades Kivik Rotaryklubbs medlemmar och gäster på Tjörnedala Konsthall där verksamhetsledare Christel Lundberg hälsade oss varmt välkomna till den 55:e upplagan av Östra Skånes Konstnärsgrupps konstrunda – dessutom Sveriges äldsta konstrunda!
 
    
 
 Under tio dagar med start på långfredagen öppnar 77 konstnärer upp sina verkstäder och ateljéer och på Tjörnedala konsthall visas en samlingsutställning med ett konstverk vardera av de deltagande konstnärerna.
Östra Skånes Konstnärsgrupp, ÖSKG, och Tjörnedala konsthall är en konstnärsdriven plattform belägen i östra Skåne. Föreningen ÖSKG grundades 1974 utifrån konceptet med Konstrundan och består i dag av 116 yrkesverksamma konstnärer. Föreningens syfte är att bidra till utvecklingen av kulturlivet i östra Skåne, och tillvarata medlemmarnas intressen inom det konstnärliga området. Medlemmarna är alla bosatta i Kristianstads, Tomelillas, Simrishamns, Sjöbos och Ystads kommuner. Föreningen har sitt säte på Tjörnedalagården i Baskemölla och har stöd av Kulturrådet, Region Skåne och Simrishamns kommun