Publicerad av Åke Bergholm den 29 May 2024
Martina Illerhag berättar livfullt om sitt trädgårdsföretag

Kiviks Rotaryklubbs möte tisdagen den 28 maj 2024 bestod av ett besök på Kiviks Trädgård där Martina Illerhag var värd. Hon inledde med att berätta om anläggningens historia där de tidigare ägarna hade odlat fruktträd och rosor i mer än 40 år.

År 2017 såldes verksamheten till Martina som är hortonom och Anna Nilsson som är trädgårdsarkitekt. Många utmaningar väntade, inte minst den första sommaren 2018 med svår torka. Därefter kom pandemin som så småningom ledde till rusning och många växter tog slut när alla skulle odla hemma. Kundernas önskemål varierar, just nu är det populärt med slån, hagtorn, ängsväxter och bruna rosor.
Kiviks Trädgård har två helårsanställda och har höga krav vid rekrytering av personal.  Rådgivning sker i butiken där man planerar för en förbättrad logistik och uppfräschning.