Publicerad av PO Johansson den 27 Jun 2024

Gaby Gummesson berättar om sin författargärning.

Anteckningar från det gemensamma Rotarymöte som hölls mellan Kivik och Simrishamns Rotaryklubbar den 27/6, kl 11.30 på Lilla Viks Golfrestaurang.

Gaby Gummesson utsågs 1989 till att representera Rotary, Distrikt 2390 vid ett utbyte med Australien.

Erfarenheter från det utbytet har påverkat hennes liv, gett henne fyra vänner för livet, vänner som hon fortfarande har kontakt med och träffar regelbundet.

Gaby har erfarenhet från att arbeta på bank, att vara egen företagare, har arbetat på folkhögskola som danslärare i linedance, men som pensionär tänker hon hädanefter endast göra det som hon är passionerad för och dit hör att spela trummor, sjunga i kör och att skriva böcker.

Som Österlenbo i 10:e generationen skriver hon om sin egen släkt och familj och det var släktforskning, som ledde henne in på den banan. Hittills har det blivit fyra böcker, men ytterligare två är planerade. Böcker ska vara lättlästa så att de som annars inte läser kan ta dem till sig.